Samgongan spottar fólkaræðið

fortreytVegna innanhýsis ósemju, hevur tað nú leingi verið siður í ymsum flokkum, at tað stendur einstøku valevnunum frítt at atkvøða eftir egnari sannføring í ávísum málum. Tískil valdi Gudloysi fyri valið, at senda einstøku valevnunum spurningar um hvar hesi standa í málum viðvíkjandi javnrættindum og trúarfrælsi. Einans ~10% valdu at svara okkum.

Tað er ongin loyna, at eitt av málunum, nevniliga javnrættindi til samkynd, spældi ein stóran leiklut í valstríðinum. Meðan ónøgdsemi við fyrrverandi høgravendu samgonguna allarhelst spældi størra leiklutin í valúrslitunum, kunnu vit ikki síggja burtur frá, at Framsókn fekk framgongd (+0,6), Miðflokkurin afturgongd (-0,6), og at Sonja Jógvansdóttir, sum kunnugt er samkynd og fyri hjúnabandsbroyting – og annars eitt av teimum fáu valevnunum, ið tordi at svara okkara spurningum – fekk triðmest persónligar atkvøður av øllum valevnum. Fólkið hevur talað! Ein sannur sigur fyri fólkaræðið!

Ella er tað nú kortini tað?

Grundarlagið undir fólkaræðinum er, sum navnið bendir á, at fólkið ræður. Fyrimyndaðarliga fólkaræðið hevði tískil verið fullur avgerðarrættur fólksins í øllum málum – t.v.s. beinleiðis fólkaræði. Hetta hevði tó verið ein álvarsom fyrisitingarlig avbjóðing. Hóast nýmótans tøkni hevur gjørt avbjóðingina munandi minni ógjørliga, so hevur tankin verið, at vit ikki øll somul kunnu renna til valkassan í tíð og ótíð fyri at atkvøða um hvørt tað einasta evarska lítla politiska málið. Neyðsemjuloysnin hevur tískil verið umboðsfólkaræði, ið er at lata okkara avgerðarræt upp í fáar hendur, valdar inn á ting at umboða okkara sjónarmið.

Um hetta skal rigga, er greitt samskifti millum valevni og veljara alneyðugt. Veljarin má vita mest gjørligt um hvar einstaka valevni og einstaki flokkurin stendur á flest øllum málum.

Samgongan hevur í sínum samgonguskjalið meldað út at:

Í sonevndum etiskum málum stendur hvørjum einstøkum tingfólki frítt at atkvøða eftir egnari sannføring.

Hvussu skal hetta tulkast í mun til at bert tvey av tingfólkunum hjá samgonguni svaraðu spurningunum um hvussu tey fóru at atkvøða í hesum málunum? Hvussu skal tað tulkast, at Sonja Jógvansdóttir, ikki fær ein landsstýrissess?

Hetta er at halda fólkaræðið fyri turran spott.

Hetta kann einans tulkast sum ein útmelding frá samgonguni um at Føroyar er ikki eitt fólkaræði.

Føroyar er eitt happadráttsveldi.

 

Vegna Gudloysi

Heini Reinert, skrivari

E.S. Gevst at nýta heitið ‘etisk mál.’ Øll politisk mál eru etisk mál. Finn eitt betri heiti.

Merki: , , , , , ,

Hetta var lagt út 15 september, 2015 klokkan 14:03 og er goymt undir Lesarabrøv, Tíðindi. Tú kanst halda eygað við svarum umvegis RSS 2.0 feed. Tú kanst svara, ella trackbacka frá tíni egnu síðu.

107 svar to “Samgongan spottar fólkaræðið”

 1. Yeezy Says:

  http://www.uggs-officialsite.org/ Uggs Official Site

 2. scribchats Says:

  nike mercurialx finale ii all red for canada

 3. adidas nmd r1 Says:

  I and my guys came looking through the good secrets and techniques located on the website and unexpectedly I had an awful suspicion I had not expressed respect to you for those secrets. All the women appeared to be consequently very interested to study all of them and have now pretty much been taking pleasure in these things. Thanks for turning out to be well helpful as well as for utilizing these kinds of incredible subject areas millions of individuals are really wanting to know about. Our honest regret for not saying thanks to you earlier.

 4. hokimerah Says:

  cowboys vander esch jersey for cheap

 5. rinajordi Says:

  nike air foamposite pro as qs java

 6. adidas stan smith women Says:

  I am glad for commenting to make you be aware of of the incredible encounter my cousin’s girl went through browsing the blog. She figured out so many pieces, not to mention how it is like to possess an incredible coaching style to have folks with ease master several advanced subject matter. You actually did more than readers’ desires. I appreciate you for presenting the valuable, dependable, educational and even fun tips on your topic to Janet.

 7. golden goose Says:

  I have to express thanks to you for bailing me out of this type of problem. As a result of scouting through the internet and obtaining principles that were not pleasant, I assumed my life was over. Existing without the solutions to the issues you have fixed all through the post is a critical case, and the kind which might have adversely affected my career if I had not noticed your web blog. Your main knowledge and kindness in maneuvering almost everything was excellent. I don’t know what I would have done if I had not encountered such a point like this. I am able to now relish my future. Thanks a lot very much for this impressive and result oriented help. I will not think twice to endorse your site to anyone who needs to have guidance about this topic.

Svara

Tað stendur øllum frítt at skriva júst tað, tey hava hug til í viðmerkingum til bloggupostar her. Bert spam verður strikað, men vænta tó ikki, at tað ber til at skriva hvat sum helst uttan mótstøðu frá øðrum viðmerkjarum :)