Viðmerking frá Gudloysi um broytingina í hjúnabandslógini

Vit hava í morgun sent hettar til skrivaran í Trivnaðarnevndini hjá løgtinginum. Skrivið er eisini sent til miðlarnar.

Í samband við viðgerðina av broytingini í hjúnabandslógini, hava limirnir í Trivnaðarnevndini í Løgtinginum havt fyri neyðini at hoyra viðmerkingar frá meira ella minni tilvildarligum samkomum og einum mótmælisfelagsskapi.

Vit vilja í fyrra lagi gera vart við, at tað eftir okkara meting ikki hevur relevans fyri ta broytingina ið er ætla at gera. Tað kann ikki grundgevast fyri, at hesar samkomur og hesin mótmælisfelagskapur kunnu hava nøkur konstruktiv uppskot ella viðmerkingar til eina broyting, ið ikki hevur ávirkan á teirra “virksemi”.

Í øðrum lagi, vilja vit, vísandi til løgtingsmál 21/2015, mótmæla broytingina í teimum lógum og reglum, ið veruliga hava ávirkan á fólkakirkjuna. Uppskotið snýr seg í botn og grund um at útiloka tveimum av sama kyni at vígast í fólkakirkjuni við lóg.

Fólkakirkjan hevur søguliga víst stóran vilja at broyta siðir og mannagongdir eftir tí samfelagnum, hon virkar í. Millum annað kann nevnast at hon hevur tikið jólini til sín, og tann seinasta broytingin, ella tillagingin til núverandi siðir, er at fólk av ymiskum húðarliti, ognarleys og fráskild kunnu giftast í kirkjuni. Sum kunnugt er núverandi hjúnabandslóg ikki serliga gomul.

Fólkakirkjan er, sum navnið sipar til, fyri øll. Tað kann kritiserast at tey ið vara av kirkjuni eru meira ella minni trek at broyta siðir og mannagongdir til nútíðarsamfelagið hon virkar í, men tað broytir onki upp á, at hon er fyri øll.

Tí meta vit, at broytingin í teimum lógum, ið umfata fólkakirkjuna, einans koma at virka seinkandi upp á tær broytingar, ið fyrr ella seinni fara at koma innan fólkakirkjuna. Tað er eisini okkara greiða fatan, at tað finnast prestar, ið ikki ynskja at útiloka ein so stóran bólk úr kirkjuni. Kærleiksboðið frá Jesus vigar teimum tyngri, enn leiðreglurnar úr Gamla Testamenti.

Harumframt er tað okkara fatan, at tað eigur at verða skilaveggur, um ikki vatntætt skott, millum kirkju og lóggevandi valdið. Veruleikin er tó, at lóggevandi valdið í Føroyum ynskir at hava eina fólkakirkju, og í tí sambandinum hevur sama lóggevandi valdið eina skyldu at lóggeva so at fólkakirkjan veruliga er fyri øll.

Við virðing
Nevndin í Gudloysi

Hetta var lagt út 21 januar, 2016 klokkan 11:17 og er goymt undir bloggupostar. Tú kanst halda eygað við svarum umvegis RSS 2.0 feed. Tú kanst svara, ella trackbacka frá tíni egnu síðu.

505 svar to “Viðmerking frá Gudloysi um broytingina í hjúnabandslógini”

 1. air max 2018 Says:

  I simply wanted to thank you very much once more. I am not sure the things that I could possibly have undertaken in the absence of the type of aspects revealed by you directly on such a theme. It became an absolute frightening situation for me, nevertheless encountering your expert tactic you solved the issue made me to leap with gladness. I’m happy for this support and have high hopes you realize what a great job your are carrying out instructing people today by way of your webpage. I know that you haven’t encountered all of us.

 2. jordan 6 Says:

  I and my pals appeared to be examining the excellent guides on the blog and before long got an awful feeling I never thanked you for those strategies. All the people ended up certainly thrilled to read through all of them and now have surely been tapping into those things. We appreciate you being very considerate and for opting for these kinds of beneficial themes millions of individuals are really desperate to learn about. Our sincere regret for not saying thanks to you earlier.

 3. vans shoes Says:

  I’m commenting to let you understand of the cool encounter my friend’s child developed going through your web site. She mastered a good number of details, not to mention what it’s like to have an awesome teaching spirit to get others clearly know precisely specific multifaceted issues. You actually exceeded my desires. I appreciate you for showing such invaluable, healthy, edifying and as well as cool guidance on the topic to Janet.

 4. golden goose Says:

  I simply needed to appreciate you again. I’m not certain the things I would have done in the absence of the tips shown by you directly on this area of interest. This was a real difficult issue in my circumstances, but considering this professional technique you solved the issue made me to weep for delight. I’m just grateful for this service and trust you know what a powerful job you are always carrying out educating the mediocre ones by way of a site. Most likely you’ve never come across all of us.

 5. vans outlet Says:

  I am glad for commenting to let you know what a extraordinary discovery my daughter obtained visiting your web site. She discovered some details, with the inclusion of how it is like to have a marvelous helping style to let certain people without hassle know specific complex matters. You truly surpassed our expectations. Many thanks for delivering the powerful, dependable, educational and also unique tips about your topic to Janet.

Svara

Tað stendur øllum frítt at skriva júst tað, tey hava hug til í viðmerkingum til bloggupostar her. Bert spam verður strikað, men vænta tó ikki, at tað ber til at skriva hvat sum helst uttan mótstøðu frá øðrum viðmerkjarum :)